Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Χανιά

Τα Χανιά θεωρούνται από πολλούς, κι όχι άδικα, ως η ωραιότερη πόλη της Ελλάδας.
Τα πανέμορφα Χανιά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης μετά το Ηράκλειο, με περισσότερους από 60.000 κατοίκους. Ευτυχώς δεν είχε την ίδια τύχη με τις υπόλοιπες πόλεις της Κρήτης, π.χ. Ηράκλειο, στις οποίες καταστράφηκαν τα σπουδαία Ενετικά και Οθωμανικά μνημεία προς χάριν της οικονομικής ανάπτυξης και της εκμοντερνοποίησης. Αντίθετα, η Παλιά Πόλη και το Παλιό Ενετικό Λιμάνι έχουν παραμείνει σχεδόν άθικτα, δίνοντας στην πόλη έναν ιδιαίτερο Ενετικό χαρακτήρα. Έτσι, οι επισκέπτες της πόλης μαγεύονται από την ομορφιά της, τα στενά σοκάκια που ταξιδεύουν σε άλλες εποχές, τον Αιγυπτιακό Φάρο στην είσοδο του μικρού λιμανιού και όλα τα μοναδικά στοιχεία που συνθέτουν την ανυπέρβλητη μαγεία των Χανίων
Η νέα χώρα των Χανιων
Η περιοχή της Νέας Χώρας απλώνεται στα βόρειο-δυτικά της πόλης. Είναι μία περιοχή μπροστά στην παραλία και μπορεί κανείς να τη βρει ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο, πίσω από το Ενετικό Λιμάνι στα δυτικά.
Η αμμουδερή παραλία της Νέας Χώρας είναι πολύ κοντά στα Χανιά καθώς απέχει μόλις ένα χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης και μπορείτε να φτάσετε εκεί με τα πόδια, περπατώντας για 15 λεπτά.
Πληροφορίες 
Το καλοκαίρι προς τα στα τέλη του Αυγούστου πραγματοποιείται στην παραλία της Νέας Χώρας η «Γιορτή της Σαρδέλας». Το άφθονο ψάρι, οι χοροί και τα τραγούδια είναι η συνταγή της επιτυχίας γι’ αυτή τη γιορτή που δεν πρέπει να παραλείψετε να ζήσετε από κοντά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου