Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Παραλία Αγ.Απόστολοι Χανιά


Οι δύο παραλίες των Αγίων Αποστόλων βρίσκονται 3 χλμ δυτικά των Χανίων, σε μια ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή. Ο πρώτος κόλπος στα δυτικά, συνορεύει με την παραλία του Γλάρου. Είναι μια πανέμορφη αμμουδερή παραλία, με όλες τις ανέσεις κοντά και με εύκολη πρόσβαση. Δυτικά της παραλίας σχηματίζεται μια μικρή χερσόνησος, η οποία την προστατεύει από τους ανέμους, και τη χωρίζει από την παραλία του Γλάρου. Πάνω στη χερσόνησο υπάρχει ένα όμορφο άλσος, που είναι ιδανικό για περίπατο, αλλά και το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων από όπου παίρνει το όνομα της όλη η περιοχή.
Ο δεύτερος «δίδυμος» κόλπος σχηματίζεται λίγα μέτρα ανατολικά του πρώτου, με υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά και ψιλή άμμο. Οι σχηματισμοί των βράχων στα πλάγια είναι υπέροχοι. Από εδώ ξεκινάει ένα μεγάλο άλσος με πεύκα που εκτείνεται ανατολικά ως την όμορφη παραλία της Χρυσής Ακτής. Δίπλα στην παραλία υπάρχουν οργανωμένοι χώροι με παιδικές χαρές, γήπεδα και πάρκα, που προσελκύουν εκατοντάδες ντόπιους όλο το χρόνο.
Λίγα λόγια για την παραλία 
Είναι ιδανική για μια ημερήσια απόδραση δίπλα στην πόλη και όχι μόνο  Η παραλία είναι μεγάλη σε μήκος. Έχει πολλά δέντρα οποτε θα  ειστε
(καλυμμένοι από σκιά), Επίσης είναι οργανωμένη με αθλητικές εγκαταστάσεις, ναυαγοσώστη, καντίνες, αποδυτήρια, ντουζ, τουαλέτες.Τα νερά είναι ρηχά άρα πολύ καλή επιλογή για οικογένειες.
Είχαμε πάει το 2022


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου