Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Γεωργιούπολη

Η Γεωργιούπολη βρίσκεται στα σύνορα ανάμεσα στο Νομό Ρεθύμνου προς τα ανατολικά και στο Νομό Χανίων στα δυτικά, ενώ ανήκει στον δεύτερο. Η περιοχή γύρω από την Γεωργιούπολη είναι ο Αποκόρωνας με τα γραφικά χωριά και το πολύ πράσινο.
Η Γεωργιούπολη είναι μικρή παραθαλάσσια κωμόπολη στο νομό Χανίων, περίπου 38χλμ νοτιοανατολικά από τα Χανιά στη δυτική Κρήτη.
Η Γεωργιούπολη είναι χτισμένη σε μια καταπράσινη περιοχή με μεγάλη παραλία που εκτείνεται περίπου για 1,5 χλμ προς τα ανατολικά
Η λίμνη του Κουρνά 
Είναι η μεγαλύτερη φυσική λίμνη στην Κρήτη και βρίσκεται μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο, ανάμεσα στις δυτικές πλαγιές των Λευκών Ορέων και την εύφορη πεδιάδα της Γεωργιούπολης. Βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό Κουρνάς, 2.5χλμ νότια από την παραλία της Γεωργιούπολης, 43 χλμ ανατολικά της πόλης των Χανίων και 20 χλμ δυτικά του Ρεθύμνου. Η λίμνη του Κουρνά και τα περίχωρα της αποτελούν ένα πολύ σημαντικό οικοσύστημα για την Ελλάδα, καθώς αυτή η γωνιά της επαρχία Αποκόρωνα είναι από τις λίγες περιοχές της Κρήτης όπου υπάρχει άφθονο γλυκό νερό καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.
Η λίμνη Κουρνά αλλά και ο περιβάλλων χώρος της προστατεύονται
Στη λίμνη, που αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο, υπάρχουν νερόκοτες και πάπιες, χέλια, νερόφιδα και ένα σπάνιο είδος δίχρωμης χελώνας, που έχει βούλες στο καβούκι της
Η λίμνη Κουρνά είναι ιδανικός προορισμός για έναν απογευματινό περίπατο, ή μια κοντινή εκδρομή μέσα στην ημέρα. 
Πολλοί την προτιμούν και για ένα απογευματινό πικνίκ. Το τοπίο είναι χαλαρωτικό και όμορφο, είτε θέλετε να περπατήσετε στη φύση, είτε να κάνετε μπάνιο ή ποδήλατο στη λίμνη.
Πανέμορφο μέρος μέσα στη φύση είναι σαν παράδεισος
με πολλά νερά που στάζουν μέσα από τα βράχια,και πολλές πηγές νερού.
Ιερός Ναός Παναγίας Ελεούσας Καλαμίτσι Αμυγδάλου Γεωργιούπολης
Βρίσκεται στο χωριό Καλαμίτσι Αμυγδάλου Στη Γεωργιούπολη σε ένα πανέμορφο μέρος μέσα στη φύση είναι σαν παράδεισος με πολλά νερά που στάζουν μέσα από τα βράχια και πολλές πηγές νερού. Αξιζει να πατε.
Είχαμε πάει το 2022





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου